經朋友介紹去左呢間上樓大排檔試下, 本身食物水準唔錯, 上openrice睇食評都是好的. 但如果一間經營手法令人有懷疑食店. 想我再幫襯都好難.  搵姐姐落order是手寫單(寫食物no)之後出張電腦單俾我地, 我望一望後大致上都是我地落的食物就開始同朋友開開心心吹水, 陸陸續續上菜覺得味道唔錯. 到我再想睇下有咩未上來時, 今次睇到張單最尾二項打了"海杉斑", 急急出櫃台叫對方截單. 櫃台有兩位部長扯貓毛咁. 第一個答我的笑笑口同另一位講 "人地唔系要海杉斑 改番虎杉俾人啦, 條海杉千幾蚊呀". 另一位即改單. 我又好怒又好笑, 我講我從來無落過魚我都唔食魚, 你搵番姐姐落的手寫單我睇我地底叫左咩野.  另一個部長話唔洗咁緊張無食過唔會收你錢的.  你家陣緊系咁講啦, 到條魚上左來又或我地飲多兩杯無留意古惑位夾左啖來食時就唔系呢回事了.  再睇番之前食評 12/2023 原來都有兩編關於呢間野怪招手法, 只是今次我地好彩咋我地實際叫佢招牌椒鹽粟米 $58, 再諗就算真系一時錯手入錯NO最多都是變下咕嚕肉, 椒鹽鮮魷, 點會由椒鹽粟米跳左去千幾蚊的海杉呀

2024-07-16