2018-05-22 78 瀏覽
呢間餐廳都開左好耐,但係一直都未食過。頌富呢頭無乜珍珠奶茶舖,所以今晚就黎左呢度試下佢d 珍珠奶茶係點啦!呢杯珍珠奶茶係有泡架!好感動我覺得珍珠奶茶除左要有珍珠之外,台式奶茶最好飲既地方就係有泡泡!!因為港式同台式比,我最鐘意當然係港式啦,台式奶茶邊度好飲架但係台式奶茶佢有一樣好就係會打碎d 冰,所以面頭會一層泡泡依家好多地方都係手搖就算,根本都唔會有呢層泡泡再叉一叉開,其實我最鐘意係以前大家樂既珍珠奶茶,港式凍奶茶用上台式既做法打碎d 冰真係好好飲架 可惜依家大家樂都唔再出凍奶茶lu cry呢個就係鹽酥雞配麵呢個鹽酥雞既調味好好,但係流於表面,一咬左層皮就無左個味道了而且食呢d 雞又唔會好有雞味,所以如果怕熱氣會浸雞落湯既人,再食呢舊雞就應該會覺得無味lu同埋呢個雞呢有碎骨,唔係啖啖肉咁食都唔太爽(直頭有d 多骨tim,肉好少)呢個就係滷味拼盤!其實就咁睇有dd 劣,不過個味都唔錯,食到d 八角既香味呢個拼盤有豆腐、雞翼、蛋、味菜同埋鴨舌我唔記得呢個價錢係幾多,但係呢個份量同埋價錢相比又唔算貴既呢餐就係愉快飲住珍珠奶茶過啦~個珍珠奶茶除左甜左dd 之外,其實都真係好唔錯!好過街邊個d
呢間餐廳都開左好耐,但係一直都未食過。

珍珠奶茶

呢杯珍珠奶茶係有泡架!好感動

因為港式同台式比,我最鐘意當然係港式啦,台式奶茶邊度好飲架

但係台式奶茶佢有一樣好就係會打碎d 冰,所以面頭會一層泡泡

依家好多地方都係手搖就算,根本都唔會有呢層泡泡

真係好好飲架
 可惜依家大家樂都唔再出凍奶茶lu cry

鹽酥雞麵

呢個就係鹽酥雞配麵

滷味拼盤

呢個就係滷味拼盤!

其實就咁睇有dd 劣,不過個味都唔錯,食到d 八角既香味

呢個拼盤有豆腐、雞翼、蛋、味菜同埋鴨舌

我唔記得呢個價錢係幾多,但係呢個份量同埋價錢相比又唔算貴既

呢餐就係愉快飲住珍珠奶茶過啦~

個珍珠奶茶除左甜左dd 之外,其實都真係好唔錯!好過街邊個d 奶茶舖多好多啊~
2018-04-25
珍珠奶茶