2021-10-24
今日去完深水埗玩具街買board game諗住近近地搵間嘢食,就咁啱見到呢間台灣野,都有一段時間無食台灣野,又未有得去台灣旅行,即刻入去頂頂癮先。餐廳嘅設計都係木枱木凳,之前食幾間台灣野都係呢個設計,唔知係咪台灣餐廳嘅特色呢😂食物種類都叫幾豐富同埋價錢都幾實惠。我哋叫咗兩個主食同埋幾款小食。主食來講比較鍾意豬軟骨配湯麵,湯底都幾濃郁,豬軟骨亦都有幾舊,仲有個索曬湯底嘅蘿蔔🤤紅燒牛肉麻辣醬乾拌麵有啲青瓜一齊撈嚟食,成個感覺健康好多。除咗佢本身個醬之外,因為叫咗啲小食嘅汁好香,所以自己將小食嘅醬撈埋落個拌麵度,成個麵香口左好多😂小食都嗌左好幾款。每款味道都好唔錯,逐款講吓先。芝士蛋手抓捲餅。呢個一定要趁熱食,因為凍咗個皮就會冇咁脆架喇。咬落去個皮chap一聲好香口,唔會一食落口成口油嘅感覺。鍾意佢入面包左勁多椰菜絲,感覺健康好多,芝士配蛋呢個組合亦都理想地match,成個卷餅口感唔會好heavy,每人兩件好快清曬。麻辣牛肚絲。本人係一個牛肚狂,所以自己好鍾意食呢味小菜。啱先上面講話攞咗啲醬自己去撈個麵其中一個就係呢個,個醬好惹味,牛肚亦煮得啱啱好好易咬開🤤皮蛋豆腐。除咗啱先牛肚嗰醬之外呢個
小食都嗌左好幾款。每款味道都好唔錯,逐款講吓先。
皮蛋豆腐。除咗啱先牛肚嗰醬之外呢個亦都俾我攞咗啲嚟加落個麵度😂豆腐口感嫩滑,配埋個醬唔會太鹹🙆♀️
肉燥燙青菜。份量同味道中規中矩🙆♀️
叫咗咁多嘢食兩個人埋單大概二百蚊。覺得佢啲小菜都幾有驚喜,每樣試少少配個主食都幾唔錯。