2018-05-25 414 瀏覽
今日要為大家介紹既係元朗既真台客,我地見呢間野係新開,所以幫大家去試一試.點左個牛肉面同雞扒面, 牛肉方面佢用牛腩,唔淋,好好嚼,有小小肉碎絲ZIP牙啦但係可以接受,夠入面,牛味重. 湯底屬中上水平, 一入口有8角口味,之後就轉為甜味,最後就係辣口味,唔可以話係好多層次,但係每一步都好濃味. 但係要改善既地方就係湯都太油.飲多幾啖就覺得會開始油膩.雞扒面係分開上, 雞扒炸得香脆, 難得食到油膩感唔重既炸雞,值得一讚. 調味係恰到好處, 冇外面炸雞店既瘋狂重口味調味. 但肉比較薄, 食得味夠盡興. 清湯面就真係太清, 食到我冇咩心機. 不過面就似粗面形狀,唔係太淋,但冇咩咬口,算係中等水平.呢間野係元朗來說都好接近台灣味道, 價錢方面同大家樂差唔多, 既然係咁, 點解唔試D好味D既野?人均消費:50地址: 真台客元朗仁樂坊5號利發大廈地下G及F號舖

人均消費:50

地址: 真台客