2024-02-07
-突然間想食台灣野 收工朋友經過~以前成日都會去食下小麻吉 一黎價錢相宜 2黎又好似真係去左台灣咁❤️🔥第一下入去發現係有裝修過 空間感大左好多 同埋坐位舒適左 AND 好光猛😯雖然D野變晒 但我發現野食都係如一咁好食😆我同朋友都係簡左 大滿足套餐💰$80+😊 *餐會跟台灣小香腸同埋涼拌小黃瓜*✌🏻肉燥麻醬乾拌麵💰$+5滿滿既麻醬 份量好多 每啖麵可以掛汁😍另外係TOPPING上面有D青瓜絲 即時可以解膩😜慢煮蔥燒豬軟骨好夠味同埋入口融化嘅豬軟骨🤩唔好睇佢係細碟裝住 都有5-6舊肉 絕對比您想像中多😜麻辣鴨血小小辣都唔算 鴨血煮得夠入味☺️會想令您一啖又一啖咁食😎甘香滷肉飯滷肉有肥有瘦煮得好嫩😳另外飯底係適中 唔會濕同埋淋😉落埋d 夠晒味既汁 就岩岩好😌逢甲鹽酥雞(原味)外層炸粉唔厚,仲好酥脆😋入面係濕潤既雞肉 一D都唔覺得”鞋”😘一樣都係有5-6粒 好飽ar🤭芋泥地瓜球呢個真係好驚喜 好足料😏一咬落去有滿滿既芋泥入面 外表炸得岩岩好 唔會有油膩感🥳飲品: 芋香奶綠 同埋 蜂蜜檸檬綠茶黎得食台灣野 梗係要叫番杯手搖嫁啦🥤呢到既野飲又係大大杯 好抵飲🫡特別一提 蜂蜜檸檬綠茶 唔會好甜 岩岩
突然間想食台灣野 收工朋友經過~
雖然D野變晒 但我發現野食都係如一咁好食😆
甘香滷肉飯
滷肉有肥有瘦煮得好嫩😳
另外飯底係適中 唔會濕同埋淋😉
落埋d 夠晒味既汁 就岩岩好😌
逢甲鹽酥雞(原味)
外層炸粉唔厚,仲好酥脆😋
入面係濕潤既雞肉 一D都唔覺得”鞋”😘
呢到既野飲又係大大杯 好抵飲🫡
特別一提 蜂蜜檸檬綠茶 唔會好甜 岩岩好 唔錯🤓😇
小麻吉滷肉飯
📍通菜街2A-2P號鴻光大廈地下2C號舖
#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #旺角 #女人街 #台灣野 #鹽酥雞 #滷肉飯 #小麻吉滷肉飯#給你窮遊台灣好味道