2020-08-12 147 瀏覽
呢間係深水埗既台灣面都幾受歡迎,原來都唔少人去,食無虛位,台灣野黎講,本人都覺得幾正宗,事關有d店員都好似係台灣人黎。感覺好親切,真係好似返左台灣咁。環境黎講,都用左唔少木既元素,感覺好和諧,唔知點解比到一種台灣青旅既感覺比我,好懷念舊時台灣獨遊既日子。食物方面,咁就梗係要試下佢個台灣牛肉麵喇,飲左啖湯先,清湯黎講都幾鮮甜,仲仲種係乾面,本人就鐘意食乾面多d,因為可以食到佢d肉燥,果重鮮油既感覺,都係用左粗粗地既面,咬落就偏軟,但好有口感,夠曬彈牙好味。另外,特別推介佢個肉丸湯,因為飲落真係夠曬鮮甜好味,d肉丸都好好食,特別係佢個貢丸。飲品黎講,就梗係飲珍珠奶茶喇,飲落好濃郁,唔會好似出面果d咁溝淡左。