2018-10-23
今晚同屋企人聚會,去咗呢間食北京菜,之前一直聽口碑都唔錯而且價錢唔貴,所以今晚決定去一試~呢度嘅裝修好古色古香,一坐低發覺張枱好特別,枱嘅中間下面原來係個魚缸有金魚游來游去,睇住金魚食飯感覺好得意!😍呢度餐牌入面好多款式,叫咗幾個涼菜:蔥油海蜇:幾香幾爽;雞絲粉皮呢度整得幾好,粉皮好滑又唔會太淋,配埋醬食好味;醉雞好好食,酒味香濃雞肉亦都好嫩滑~涼菜之後其實有好多野都好想食(太多選擇攪到選擇困難發作)最後都叫咗好多款嚟試~😬😋小籠包味道唔錯,烤羊肉串幾好食,唔會un同好有羊味;松仁魚,啲雨已經去咗骨,炸得幾鬆脆,魚肉幾滑,最鍾意啲汁酸酸甜甜配埋個魚食好開胃!🤤主角當然係北京填鴨,啲皮烤幾香,啲肉幾嫩,呢隻鴨有啲肥但係反而我覺得更好味因為多一份油香,整體都好好食如果可以熱返少少更好~😋👍🏻叫左個炒刀削麵,呢個估唔到好友驚喜炒得好好食!刀削麵唔會太林又唔會硬,剛剛好,而且抄得好香鑊氣好夠,呢個大家都覺得我唔到好好食!🤤🤤👍🏻食咁多肉都叫咗兩個菜平衡下,上湯津白正常味道,反而炒萵筍好好味好爽甜~食完雖然好飽但都忍唔住要試吓佢個拔絲香蕉,好好味!出面有一層脆糖入面香甜嘅香蕉肉,雖然邪惡但係好正
呢度餐牌入面好多款式,叫咗幾個涼菜:
食完雖然好飽但都忍唔住要試吓佢個拔絲香蕉,好好味!出面有一層脆糖入面香甜嘅香蕉肉,雖然邪惡但係好正~為呢餐飯畫上完美句號~☺️
總括嚟講呢間真係幾唔錯!重點係性價比高價錢唔貴,匯豐卡仲有九五折添~而且好多款式下次都要去試埋其他先得!😆