2018-07-26 106 瀏覽
放暑假,其中一個主打節目,就係同阿仔周圍搵好嘢食。想食呢間好耐,見佢越開越多分店, 應該唔少捧場客,就去試一試地方好大,木枱木凳木屏風,連個茶壺都用古銅色,襯曬有六種唔同鍋底選擇,我哋揀咗寧神養心鍋。分別有川芎,白芷,天麻,當歸,烏雞,豬肉,魚頭,淮山,杞子,圓肉等等淆成。 個湯好鮮,好有藥材味,感覺好補我哋一人先飲三碗湯,食埋烏雞同魚頭先打邊爐。不得不提隻烏雞煲到骨都淋曬,但啲肉仲好淋滑。好養心呀叫咗酒香白肉,份量也不少,好滑好味,尤其是加咗醋同蒜泥,更提鮮美味呢度調味料係自助形式,如果叫咗酒香白肉,記得要去攞醋同蒜泥,比點豉油更加好味。手工丸類拼盤,六款,每款兩粒。有鵝肝墨魚丸,黑松露蝦丸,芝士牛肉丸,墨魚丸,蝦丸,梅菜豬肉丸好鍾意食手工丸,夠彈牙,食芝士牛肉丸嘅時候,小心裏面嘅芝士燙咀。蜂巢牛肚,蜂巢索曬啲湯,藥材牛肚,有別於一般食牛腩麵嗰啲牛肚稻庭烏龍麵,點都要食番啲澱粉質,煙煙靭靭,最後來一碗養心烏龍麵,好滿足。仲有沙冰送呀!個湯底真係好正,食完夜晚好好瞓😉而家七點半前離坐有半價,我地八點半前離坐有七折,好抵喎

地方好大,木枱木凳木屏風,連個茶壺都用古銅色,襯曬

寧神養心鍋

酒香白肉

手工丸類拼盤

蜂巢牛肚

仲有沙冰送呀!

個湯底真係好正,食完夜晚好好瞓😉

而家七點半前離坐有半價,我地八點半前離坐有七折,好抵喎

2018-07-23
寧神養心鍋