餐廳: Cupping Room
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-07-14 533 瀏覽
Cupping Room 終於進駐到西九文化區啦!今次開左係故宮博物館地下~臨入去故宮參觀之前專程去左呢道飲杯咖啡食野打下卡🫶🏻呢間分店既裝修設計幾有心思,一面牆身鋪上灰黑色瓦片,另一邊角落就有一個長形陳列櫃,櫃內擺放左一件件古色古香既展品,對應番故宮博物館主題✨✎ 麻辣慢煮赤雞刈包 呢種麻辣既味就好似平時食開川菜個種咁過癮咁惹味既麻辣,估唔到放落包道都幾好味,個感覺仲幾新鮮下😋包入面既每條雞絲都沾滿麻辣醬料,雞絲滑嫩得黎充滿辣味,十分刺激味蕾🤪入面仲有啲青瓜絲同芹菜粒,不時帶來一點清新感~✎ 煙三文魚刈包 入面有煙三文魚、魚籽、爽口既海草絲、醬料同cream。我就唔係幾鍾意齋食煙三文魚,因為煙三文魚本身就有啲鹹,加上又有咁多粒魚籽,會更加鹹🥵但係係煙文魚面同底分別放左啲酸酸地既醬同cream,中和番煙三文魚同魚籽帶來既鹹味🤩加左魚籽同爽口既海草絲做材料,口感冇咁寡,有翻層次👍🏻✎ 濃縮咖啡湯力(冰) 咖啡溝梳打,好酸, 而個咖啡味又好濃郁,飲落覺得好奇怪🫠✎ 迷你鮮奶咖啡(單份) (熱)咖啡味重,陣陣奶香味 😘

✎ 麻辣慢煮赤雞刈包

✎ 煙三文魚刈包

✎ 濃縮咖啡湯力(冰)
咖啡溝梳打,好酸, 而個咖啡味又好濃郁,飲落覺得好奇怪🫠

✎ 迷你鮮奶咖啡(單份) (熱)
咖啡味重,陣陣奶香味 😘
麻辣慢煮赤雞刈包
煙三文魚刈包
迷你鮮奶咖啡(單份) (熱)
濃縮咖啡湯力(冰)
2022-07-03
15 分鐘 (堂食)
麻辣慢煮赤雞刈包
煙三文魚刈包
迷你鮮奶咖啡(單份) (熱)