2009-07-17
同男朋友住左大角咀半年初初搬黎見到有間糖水舖準備開張滿心歡喜因為我男朋友係一個甜品怪!呢到有d港式糖水,有又d西式d既野仲有新出綿綿冰真係咩口味都岩由開始到依家我真係覺得d糖水越做越好今日係我同男朋友拍拖週年想2個人靜靜地冇乜地方想去就落左豬仔食糖水見到裡面爆爆地場仲以為冇位啦點知個Staff見到我地企左係到唔知點算既時候即刻出黎話埋面有位真係冇諗過果時成12點幾都仲咁多人我叫左個慕黑冰山、男朋友本來想叫個普通既芒果西米露食因為佢話呢d到西米露加左大西米好好有咬口個Staff就介紹佢食全新既黃金海岸除左有雜果,仲加入左大西米同蘆薈肉,用芒果汁做底食落又爽又有口感佢就故且試下,碗野一黎到佢就急不及待食食落真係覺得幾特別!!之前食過一次覺得個慕黑冰山有D苦, 個Staff話因為用純正Dark Chocolate做介紹我下次試下加朱古力Topping,今次加左真係好好好食同個 Staff 傾多2句先知原來有時忙起上黎佢地連晚飯都要差唔多收舖冇乜客先食覺得佢地好盡責果份親切感我相信係大角咀呢d舊區先至有!!
因為我男朋友係一個甜品怪!
由開始到依家我真係覺得d糖水越做越好
今日係我同男朋友拍拖週年想2個人靜靜地
冇乜地方想去就落左豬仔食糖水
見到裡面爆爆地場仲以為冇位啦
真係冇諗過果時成12點幾都仲咁多人
我叫左個慕黑冰山、男朋友本來想叫個普通既芒果西米露食
因為佢話呢d到西米露加左大西米好好有咬口
個Staff就介紹佢食全新既黃金海岸
佢就故且試下,碗野一黎到佢就急不及待食
食落真係覺得幾特別!!
介紹我下次試下加朱古力Topping,今次加左真係好好好食
果份親切感我相信係大角咀呢d舊區先至有!!