2019-06-03
朝早見到fb xx 期定唔知x style 個廣告甘岩下午去青衣城陪屋企人飲茶,正好一試廣告有三款特色咖啡:芝麻開門,芝士童星點心面咖啡,椰子咖啡其實最想試椰子咖啡,因為係用真正椰子水,平時東南亞好興既椰子咖啡,椰子同咖啡都好夾,所以依個應該都幾match, 但見到用椰皇裝住,我地打算外賣邊行邊飲,比較唔方便芝士同咖啡都一定夾,但係童星點心面個口感夾埋好似有d 怪。所以最後決定試芝麻味個種食得出芝麻磨成粉,令到成杯野飲口感好濃厚。男友話似飲緊芝麻糊添芝麻同咖啡比例岩岩好,冰同甜隻無得揀,用咩奶都無得揀,應該係用奶已經預先溝好個芝麻底既關係(?) 定係想維持佢既標準味道,就唔知啦但冰量唔會好似starbucks 甘成杯都係冰甘滯,我地飲到最後,味道只係溝淡左少少,甜度岩岩好依杯野令平時唔飲咖啡既男友都話越飲越好飲,就知幾正裝修以黑色為主,襯番個名環境好有打卡feel, 有bar 台,有梳化,仲有藤椅坐,可惜當時好多人,如果唔係都想影多d 相特色咖啡價錢要$52 比其他咖啡貴一截,其他$3x~4x 到但依杯特色咖啡暫時係出面都未飲到,所以都值回票價
甘岩下午去青衣城陪屋企人飲茶,正好一試
廣告有三款特色咖啡:芝麻開門,芝士童星點心面咖啡,椰子咖啡
依杯野令平時唔飲咖啡既男友都話越飲越好飲,就知幾正
裝修以黑色為主,襯番個名
但依杯特色咖啡暫時係出面都未飲到,所以都值回票價