2017-03-18
返工工作壓力真係好大架......幾個女仔放工就緊要去行下街~ 行完旺中正打算過對面食南記, 抬頭一望原來係南記上面有一間叫做心夜來潮, 咁就膽粗粗上左去試下~佢個MENU其實都幾多選擇~ 但我地始終全部都係女仔~ 所以都不能叫太多~ 加上個時已經係夜晚9點半, 所以唔想叫D 太heavy~ 第一樣係醬鹵拼盤成個拼盤total有6個item, 鹵味都重~ 唔太咸~另外叫左個蟶子~ 價錢方面唔算好平~ 但勝在都身算大隻~ 一人一隻就岩岩好~火喉方面都控制得幾好~ 味道唔會太濃都keep到海鮮味~朕有位朋友成日都話我鐘意依埋晒d cheap野~ 係呀~其實愈cheap既野, 先係愈難煮得好味既野~ 其中一種既就係饅頭~ 佢饅頭既size係mini size, 2啖就可以食完, 佢細細粒但係炸得一d都唔會過硬, 外脆內軟, 再點埋煉奶真係好好味~之後上既係家鄉粉絲線兜亂, 睇個名都知道係炒粉絲啦~ 佢有d肉粒係裡面, 食落唔會炒到一pat pat, 粉絲都係根根分明, 同埋唔會好油~女人呀, 唔想有肚腩其中一個主要解決方法就係排毒, 食菜都係一個可以幫助到女士既方法~方魚朕估計應該係咸魚~
方魚朕估計應該係咸魚~ 個菜炒得幾好係d 菜食落去係爽口~ 但唯一唔好既係用咸魚炒有d過咸, 食上面個d冇咩問題, 但食到落底再加埋d汁真係唔係人人頂得到~
總結: 依間心夜來潮同平時食個d有d唔同, 海鮮方面朕覺得有d貴~ 但其實野食水準都不過不失~ 而且可以搵到d你係出面見唔到既max & match~ 夜晚宵夜可以一試~