2016-07-06
得知呢幢大廈又係有好多唔同種類食店, 望下樓下燈箱就知有咩餐可選擇, 今晚同海鮮精朋友於18/F開餐 打開電梯門就見到呢間主打食新奧爾良式海鮮既餐廳, 面積唔算好大, 但位於高位, 望出去景觀都幾開陽 打開餐牌, 見到招牌菜海鮮拼盤, 可選擇要3/5/8種海鮮任拼, 價錢由$398-$698, 另外有4款醬汁味道選擇 我地4人要左5種海鮮拼盤配檸檬牛油汁, 侍應將拼盤上枱時, 先搖均然後先打開膠袋, 一開袋個檸檬牛油醬汁既香味已經撲鼻, 海鮮包括長腳蟹, 蜆, 蝦, 翡翠螺及扇貝, 特定配料仲有腸仔, 粟米, 薯仔! 打開見到滿滿的好開心呀, 蟹腳肉都幾鮮甜, 個醬汁特以另叫蒜蓉包黎點汁, 非常正! 之後再點個Captain's Salad清下口腔味蕾, 沙律菜爽脆, 配以紅酒醋汁, 好醒胃 點左個卡邦尼意粉, 呢個係Sharing portion, 醬汁好香又夠厚身, 意粉軟硬度岩我, 加埋脆卜卜既煙肉碎, 口感層次幾豐富, 一碟好快被KO 呢款係燒美國豬肋骨, 亦都係Sharing portion, 濃味醬汁掛上係豬肋骨上, 好惹味, 肉質唔太乾; 底層配以大量薯角, 面頭酒上大
呢款係燒美國豬肋骨, 亦都係Sharing portion, 濃味醬汁掛上係豬肋骨上, 好惹味, 肉質唔太乾; 底層配以大量薯角, 面頭酒上大量調味粉, 味道過咸, 搞到我地都食唔晒D薯角, 下次輕手D會好D
侍應服務幾細心, 不時幫忙換碟及加水, 用餐時間為90分鐘, 唯有轉場去食甜品!