2020-06-02 84 瀏覽
今日係尖沙咀行街黎到K11. 見到開左間新既餐廳叫做Ricky’s kitchen 就係到諗點解咁熟既個名😂 之後就見到佢門口有好出名既廚師(之前睇viutv/now見到d cooking show) 見到佢之前訓練d小朋友都訓練得好犀利 估佢既餐廳應該都好正 所以就決定入去試下坐低後 好快就target左要叫啲咩食 今次叫左3樣食物1️⃣冬蔭公雞翼 平時係穩陣派既我,本身想叫瑞士雞翼就算😂但同行朋友話一場黎到就應該試下d出面冇得食既野 所以就叫左依個雞翼🤓 果然冇失望仲好有驚喜啊!炸粉完全唔厚 而且皮脆肉滑 肉汁好多 冇炸過龍既問題出現 隔離仲有青檸比大家可以自己加 大大咁增加左 個種泰國風味❤️2️⃣芝士煙肉長通粉拌溫泉蛋同行朋友係carbonara既die heart fans所以去到邊都一定會叫carbonara d frd黎食 今次依到既長通粉都絕對冇令佢失望呀!依到既通粉好好咬 完全做到al dente既感覺 食落去相信係少一秒都會feel到未夠熟!但依到既真係煮得岩岩好 另外值得一讚既係個煙肉好好食 肥瘦適中 又香口 令到我不停放入口啊😂3️⃣祥仔脆脆豬扒飯配兩日兩夜羅宋湯豬扒飯聽落去
坐低後 好快就target左要叫啲咩食 今次叫左3樣食物
1️⃣冬蔭公雞翼

2️⃣芝士煙肉長通粉拌溫泉蛋

3️⃣祥仔脆脆豬扒飯配兩日兩夜羅宋湯

豬扒飯聽落去好似好普通咁 但依到既豬扒係用左慢煮既方式去做 同平時茶記個啲係唔同架!切開個陣見到塊肉勁粉紅都問左問店員😂點知原來慢煮既肉係咁既 即刻就放心食🤓 慢煮肉第一次食 原來真係會唔韌 而且肉味更加突出架!炸粉都係唔會厚 食過去都冇咁大罪惡感🤣
羅宋湯同出面既餐廳相比真係濃好多 飲完仲唔會口渴添😋