2018-11-29
本身諗住返屋企點知又俾人急call,唯有係尖沙咀食d野再上路。一早係openrice度bookmark左幾間餐廳,但係由於本人太懶既關係,就此作罷。我決定以最快的方法-- 就係是但望下個menu就入左去,估唔到有驚喜。我去既時候唔多人,一入去就有位。由於佢既裝潢都幾有自然風味同闊落,就算坐近門口都冇局促既感覺。兩張枱中間仲好貼心甘擺左個籃俾我地裝野,值得一讚。我嗌左個set岩曬三心兩意既我。主食幾有驚喜。首先講左個烏冬先,唔似平時係屋企買既壽x牌,依度既烏冬幾彈牙,幾有咬口,配埋個濃郁的湯底真係唔錯。不過講到最正一定係個鰻魚飯,我本身冇睇清楚menu 以為係蒲燒鰻魚飯,原來係滑蛋鰻魚飯,食完覺得如果想好好地dap真d個鰻魚味,一定要吃後者。d鰻魚燒得好香,冇骨冇腥味又淋,再係上面淋上蛋漿變成的半熟蛋,夾埋洋蔥、冬菇、飯一齊食,諗起都開心。美中不足既係除左冬菇 佢仲加左雞脾菇 我自己就覺得唔係好夾 不過整體既水準真係幾好,我依d細食既人決定分上下半場都要食曬佢地落肚。前菜係細細兜既蘿蔔絲同沙律。沙律冇乜特別,正正常常+好多好多日本胡麻醬。蘿蔔絲有曬紅白兩款仲有少少豆乾,係點天婦羅🍤果碟野
我嗌左個set岩曬三心兩意既我。
前菜係細細兜既蘿蔔絲同沙律。沙律冇乜特別,正正常常+好多好多日本胡麻醬。蘿蔔絲有曬紅白兩款仲有少少豆乾,係點天婦羅🍤果碟野既味, 我自己就覺得太淡,普通啦。
是日takeaway:
一個裝滿鰻魚同烏冬既胃