2021-08-09 3039 瀏覽
見平日食lunch 有8折,約三百蚊一個人,見新酒店就去試下環境都大,坐坐同坐位間都闊落,唔會迫住曬!但窗外景觀就望地盤😅野食款式黎講唔算特別又唔算多,味道都係一般貨色,海鮮,蝦,螺,蜆,青口,麵包蟹,螺比較好,鮮甜,其他都係一般,反而好多人拎蟹,應該係幾多膏既關係吧。其他望落去都冇咩特別想食,都係啲普通野,沙律有薯仔沙律,紅菜頭沙律同豆沙律甜品方面全部都試曬,味道係普通大型連鎖餅店既質素🤦🏻‍♀️唯一有樣好食既就係個焦糖布丁,終於係酒店質素,我都食左幾次😅好想講個煲蓋真係缺點,係果種傳熱既蓋,拎起既時候熱辣辣,又重😫有啲蓋就有個布笠住,好啲,冇咁熱,但可惜唔係個個煲蓋都有🤦🏻‍♀️辣親手😫呢碗麵既份量大到好似出街食lunch 既份量,自助餐黎講食完唔駛食其他野,唔講係餐廳既策略?😅味道好淡,成碗最好食只有粒魚蛋,真係好彈牙👍個人認為全場最好食既就係呢個翠玉瓜蝦球!我都要等左兩轉先夾到蝦球,事關每次打開個煲蓋都冇曬啲蝦球😅蝦球入味,爽口彈👍唔怪得之俾人拎曬😉總括黎講,野食唔太多特式,而且味道都偏向淡口,海鮮種類都係一般,甜品有M 字頭雪糕六款,都係一啲唔常見既味道,例如檸檬柚子雪芭味,藍莓

野食款式黎講唔算特別又唔算多,味道都係一般貨色,

海鮮,蝦,螺,蜆,青口,麵包蟹,

味道好淡,成碗最好食只有粒魚蛋,真係好彈牙👍

個人認為全場最好食既就係呢個翠玉瓜蝦球!

總括黎講,野食唔太多特式,而且味道都偏向淡口,海鮮種類都係一般,甜品有M 字頭雪糕六款,都係一啲唔常見既味道,例如檸檬柚子雪芭味,藍莓芝士蛋糕味,可惜冇我中意既主打雲呢拿味😭好失望😫

差啲唔記得講,記得食番件葡撻,好味架😋

2021-08-09