2016-12-31 2562 瀏覽
天氣突然驟冷,去到銅鑼灣唔知食咩好,經過依間酒家就嘗試入去問下價錢同要等幾耐。侍應小姐話唔介意坐對碰枱就即刻有位,我問咩叫對碰枱,個侍應小姐完全解釋唔到,諗到唔洗等就有位,所以即刻答應。原來對碰枱嘅意思係喺走廊搭多一張接枱,只可坐一至兩個人。我哋喺點心紙上點左十幾款食物同胡椒豬肚湯,點知只黎咗幾款食物,心諗,大獲了。好彩,我老公出去攞醬汁同飲品嘅時候,發現出面有野食拎。胡椒豬肚湯上枱時係白雪雪嘅 ,無味道可言。我只好攞咗好多唔同款嘅雪藏丸丸,食食下,我老公發現行入D係有海鮮類呀!我老公攞咗半碗蜆同半碗螺,但烚熟後有五份一既海鮮係死既。呢間酒家好多人等位,因為有晚市又有人打邊爐,員工忙到一腳踢,大部份既時間係我哋自助攞野。如果唔介意食物質素係好一般,價錢每位$168包加一,飲品任飲,都值得年青人或大夥人去。

原來對碰枱嘅意思係喺走廊搭多一張接枱,只可坐一至兩個人。

胡椒豬肚湯上枱時係白雪雪嘅 ,無味道可言。

胡椒豬肚湯
2016-12-27