2022-11-07 259 瀏覽
今日同🐻仔一齊去咗坪洲,講到坪洲佢嘅名物一定係蝦多士🦐,作為為食嘅也米😍,當然一定要去試一試啦🤤!去到嘅時候大約一點幾,店內亦都唔算多人,所以我哋係即入🤭。但係我哋坐咗一陣間已經需要排隊,所以都需要運氣。我哋兩個人,一人叫咗一個餐。-🍴蝦多士🦐(4件)($49) - 話咁快就黎到,新鮮熱辣出爐🤭,四件脹卜卜嘅蝦多士,隔離有少少沙律醬。依度嘅蝦多士唔同坊間一樣用蝦膠🙅🏻‍♀️,而係由薯蓉混合蝦仁放上方包拎去炸🙆🏻‍♀️,每一件有2️⃣隻蝦仁,都好真材實料!見到同場都有唔少食客叫咗蝦多士🙈,就可以知道佢有幾受歡迎啦!-🍴香煎豬扒出前一丁🍜($49) - 出前一丁正正常常,係一般茶記嘅水準🤔,豬扒相對比較柴,質感唔易咬,建議都係食返蝦多士🫢。-🍴凍奶茶、熱奶茶(跟餐、凍飲加$3)
🍴凍奶茶、熱奶茶(跟餐、凍飲加$3)
蝦多士
香煎豬扒出前一丁