2020-11-29 261 瀏覽
為了同摯友慶祝生日🍾就在萬麗Staycation 👯‍♀️一早就book定 Mirage 下午茶,方便check in後抖下就有得食🍸。下午茶3:00開始,我地預早左落餐廳等,waitress姐姐話得既時候會叫我地。我地第一個到,一路等,見住其他客人可以入餐廳都覺得有啲奇怪。 如是者,等到3:01都無人通知我地。重新同另一位waiter 哥哥溝通後立即可以入座。環境都唔錯,樓底高影相幾靚的。可惜我地既座位角度影得唔靚。好快有waiter問我地飲咩啦,下午茶就係以下呢set :登登登登! 主角黎啦!打卡先🥰🥰由低層睇起:Scone 黎講佢都幾好味,個底好鬆脆牛油味都好香中層鹹點:雞胸肉三文治配士多啤梨-好清新士多啤梨配水牛芝士 - 中規中矩他他牛肉- 我唔食牛 但友人都話唔錯到靚靚既甜點啦:Macaron - 唔太甜Bon Bon - 幾特別Strawberry Cheese cake - 極普通但係美式圓式Cheese cake - 全部食物之中最好味!白酒啫喱 - 無味Mirage既下午茶比較普通,但係而家做緊恆生卡半價。百幾蚊一位既港女tea算係咁啦,出去食碗拉麵都唔止。😌不過我個人
為了同摯友慶祝生日🍾就在萬麗Staycation 👯‍♀️
一早就book定 Mirage 下午茶,
方便check in後抖下就有得食🍸。

環境都唔錯,樓底高影相幾靚的。
可惜我地既座位角度影得唔靚。

好快有waiter問我地飲咩啦,
下午茶就係以下呢set :

登登登登! 主角黎啦!打卡先🥰🥰

由低層睇起:
Scone 黎講佢都幾好味,個底好鬆脆
牛油味都好香

Macaron - 唔太甜
Bon Bon - 幾特別
Strawberry Cheese cake - 極普通
白酒啫喱 - 無味

不過我個人真係未必再幫襯。
其實服務員幾好的,幫手影相都好落力
但係有啲服務實在就唔太專業。
呢一餐都有2個失誤,不過唔想講啦。
百幾蚊唔應該咁高要求。😌