2019-05-25 519 瀏覽
今日去到新都睇完戲之後就同屋企人去搵食晚餐,最後我哋就去咗新墟行,其中一條街入邊有幾間唔同嘅餐廳,爸爸話想食飯,所以就最後決定咗間門口 餐牌有飯的餐廳,入到去位置都幾舒服而且侍應都好好好快地俾個餐牌我哋,但係因為爸爸見到隔離枱食嘅茄子好燶,所以最後選擇左食腐皮貢丸米線,但腐皮比較硬身,清湯同滾水冇乜分別,所以只屬一般。油菜有得蠔油和豉油,最後我哋揀咗生菜豉油,當然味道都係正常啦,但係份量偏小$15就貴咗啲。我就叫咗一個胡椒豬肚雞湯,飲落去只係胡椒水,雞只有兩舊同一個雞翼尖,豬肚四舊分量比較少,而且佢哋有得俾我哋揀唔同嘅粉,最後我揀咗紅薯粉,原來要加$4嗰陣時佢都冇講,味道正常,整體來講份量已$50來講我覺得係比較少,咖啡味道可以不錯,但我和爸爸都覺不好吃,沒有下次。