2010-03-15 201 瀏覽
一行二十人去左西貢食海鮮, 等人之際當然要叫番個沙薑雞腳, 唔知點解舊式海鮮菜館都有做沙薑雞腳, 是日海鮮餐有:海膽剌身: 睇落好靘,OK! 海膽炒滑蛋: 過左火 , 蛋老, 浪費左D海膽白灼生海蝦: 一般OK!蒜蓉蒸扇貝: 蒜蓉粉絲好味過隻扇貝上湯龍蝦伊麵 : 中式煮龍蝦一般都太熟, 有d實, 伊麵仲好味過佢!!鼓椒炒蟶子:蟶子唔係太大隻, 煮得太熟, 好似香口膠咁!酥炸生豪 : 夠大隻 , 可能一次過炸成20隻 , 一D剛剛好 , 一D太老清蒸東星斑: 二十人分一條中大SIZE既班, 比較容難控制火喉, 仲有小小生血椒鹽賴尿蝦:大隻, 而且炸到唔太乾唔太硬, OK蒜蓉炒生菜:白灼生菜一碟..PS. 室內環境不太乾淨(天花會有野跌落黎) , 可能座出面好D !同埋D服務不太好 , D 侍應要叫幾次先有反應(成日係到吹水) , 仲有10:30開始打烊!ps. 去海鮮店,如你本身不熟海鮮又沒詳細問幾錢幾重,唔多唔少總會被人呃~食多幾次會知如何應付海鮮阿姐~ 只要佢覺得你都識食,同佢傾下笑下,海鮮又自然會靚d~ ;)
一行二十人去左西貢食海鮮,

是日海鮮餐有:

海膽剌身: 睇落好靘,OK!
海膽炒滑蛋: 過左火 , 蛋老, 浪費左D海膽
白灼生海蝦: 一般OK!

蒜蓉蒸扇貝: 蒜蓉粉絲好味過隻扇貝

鼓椒炒蟶子:蟶子唔係太大隻, 煮得太熟, 好似香口膠咁!

椒鹽賴尿蝦:大隻, 而且炸到唔太乾唔太硬, OK
蒜蓉炒生菜:白灼生菜一碟..

椒鹽瀨尿蝦
2010-03-12