2016-08-10
曾幾何時既某年某月某日, 得知布甸狗Café將會香港銅鑼灣開幕無數中意布甸狗既人風靡咁去追著呢一股烈風🌬為左一嘗café既美食, 為左一張靚相, 就算排2個幾鐘頭fans都在所不辭!🙈🙈🙈自問我唔係個喜愛布甸狗既fans, 不過每次行過sogo附近都會比仍吸引住😳兒時既卡通公仔活現眼前, 裝修同平時既餐廳好好大對比, 奶黃色既門面令人一行弱就會被佢吸引住眼球😆😆😆今日同朋友係銅鑼灣行完街, 行到有少少筋疲力盡想搵個地方竭下剛好行經呢度, 不約面同咁用同一個眼神望住對方就跟隨住大家既步伐一齊行左落去了❤️Pompompurin Café住於B1, 雖然要行落樓梯不過連樓梯位置都裝飾到好卡通嫁!😍👍🏻餐廳內裡大大小小既地方都係奶黃色既布甸狗,可能平日既關係唔算好多人, walk-in都唔使排隊被安排坐卡位位置, 連張卡位櫈都整到好似布丁咁, 真係好抵死!😆😆😆Menu上既所有食物都可以搵到布甸狗既樣, 好在我唔係die heart fans如果唔係真係想點晒佢地黎食!😂(溫馨提示: Menu附有圖案既料理係有紀念布甸狗杯) 所以食完記得攞返隻杯☕️走啊~~~派對小食併盤 $149 & 拿破崙意
無數中意布甸狗既人風靡咁去追著呢一股烈風🌬
剛好行經呢度, 不約面同咁用同一個眼神望住對方
就跟隨住大家既步伐一齊行左落去了❤️ Pompompurin Café住於B1, 雖然要行落樓梯不過連樓梯位置都裝飾到好卡通嫁!😍👍🏻
餐廳內裡大大小小既地方都係奶黃色既布甸狗,
可能平日既關係唔算好多人, walk-in都唔使排隊
被安排坐卡位位置, 連張卡位櫈都整到好似布丁咁, 真係好抵死!😆😆😆 Menu上既所有食物都可以搵到布甸狗既樣, 好在我唔係die heart fans
如果唔係真係想點晒佢地黎食!😂
(溫馨提示: Menu附有圖案既料理係有紀念布甸狗杯) 所以食完記得攞返隻杯☕️走啊~~~ 派對小食併盤 $149 & 拿破崙意大利粉 $149
主題餐廳都係賣主題為主, 價格相對都頗貴😖 小食併盤賣相都幾靚, 雖然有炸物, 不過都會有蔬菜類平衡返, 食落都ok👌🏻
拿破崙意粉份量都算幾多而且醬汁適量, 意粉偏軟身但未至於好林, 整理而高都可以
食味中規中舉唔好抱太大驚喜, 黎得呢d主題餐廳既唔好期望食物會有幾好食~🙅🏼
不過一次半次同朋友食下野影下靚相都ok既
同埋要注意返一點, 布甸狗餐廳係有90分鐘既用餐時間!💁🏼💁🏼💁🏼