2018-07-03
是日晚上一行5人黎到食晚餐,一早book左枱加上佢平日黎所以唔滿座,所以完全唔洗等。我地一共點左5款野,整體黎講要讚既係正常韓食都會濃味,但佢居然唔鹹得黎仲幾淡下,有啲懷疑佢係低鹽餐廳。甘當然點左招牌菜,一舊雲燴飯。甘先講外型啦…不負所望,相當可愛,打卡一流。甘睇得又食唔食得呢?真心講味道好一般,首先一挖開佢係墨汁燴飯,睇menu佢應該係墨汁海鮮西班牙腸燴飯,但係食落飯冇咩味,海鮮黎講又疑似食到幾粒橡筋感覺既章魚粒,西班牙腸恕我食唔到啦~其實整體唔係勁難食既一個飯,但唔係好食,相當普通同平淡,至於外邊係打起蛋白,撈埋飯食勁怪。最後成班朋友都棄左啲蛋白唔食。除左味道外,佢果飯居然一啲都唔熱,食物溫度都令整體食感大打折扣。如果唔對食物要求高,只為舊雲打卡都會推介你黎。同嚿雲問題一樣,外表搶眼打卡一流。但泡菜炒飯好一般,可能因為我食過不少韓食,對泡菜炒飯既要求都會高啲,所以對我黎講佢都算唔太算係泡菜炒飯黎。同樣地食物溫度又係問題所在。都係講句4星係俾打卡控,唔係俾食物味道。黃金海鮮鹹蛋黃醬薄餅。佢只有好淡既鹹蛋黃醬,所以都係好淡味,唔濃味,海鮮都足料,火箭菜鋪面,餅皮係薄脆果種,所以整體食完
黃金海鮮鹹蛋黃醬薄餅。佢只有好淡既鹹蛋黃醬,所以都係好淡味,唔濃味,海鮮都足料,火箭菜鋪面,餅皮係薄脆果種,所以整體食完都唔會太heavy,岩哂輕食人士
卡邦尼年糕。如上味道淡,一啲都唔鹹。不過芝士咪都濃香,但居然一啲都唔鹹。朋友都對佢啲野覺得好神奇,點解味味都甘淡既。
最韓式既一道菜。揀左兩種口味炸雞,柚子醬同甜辣醬,柚子醬大家都覺得太甜啦,柚子酸味唔出,太膩啦。至於甜辣可能要就唔食得辣既人,所以都係偏甜,但整體好食既,亦係最濃味既一碟菜,最似韓式濃味食物,我最中意既一道菜。
至於服務方面,店員好正常,服務唔錯,環境都ok,係銅鑼鬧市近港鐵站,都相當方便。