2024-01-23
早幾日去左-間好有溫度、態度、深度既餐廳;店主熱情好客、入面仲有好多好有意思嘅畫作,睇完之後感受頗深🧐相信唔少人系自己嘅追夢既道路上或多或少都會遇上唔少難題,會質疑自己嘅決定,覺得冇人理解自己,情緒心理都唔係好健康。店主系-個比較心細既人,好關注追夢人既情緒健康;所以餐廳成日都會舉辦好多活動;eg:小型音樂會、手工workshop、畫展、相展、名星後援會等等..好多樣化令追夢者同藝術愛好者多左個好地方可以互相交流👍🏻𢹂手向住大家既目標同夢想進發,呢個出發點真係好有意思🫶亦都令我哋每一次嘅來臨都好似去咗個新環境咁,可以見識到多d唔同既嘢,開闊我哋嘅眼界😻除咗理念唔錯之餘,食物亦都好有質素,我哋食咗:👉🏻✨牛油果青醬帶子意粉✨ $148彈牙既長通粉上面掛滿哂濃得梨好順口,兼且夾雜住陣陣松子仁香既牛油果青醬🥑味道清新到不得了👍🏻估唔到同鮮味十足又厚肉既帶子又幾爽☺️✨香蒜蟹肉意粉✨ $148爽口既意粉上面鋪滿鮮甜味美既蟹肉碎同蒜香濃烈既香蒜醬,真係令人食指大動丫🤩是日餐湯:✨鮮野菌忌廉湯✨ $58@1忌廉湯質感濃稠夠杰身,每一啖都充斥住滿滿嘅野菌香👍🏻✨🍊Orange Coffee✨ $58-
除咗理念唔錯之餘,食物亦都好有質素,我哋食咗:👉🏻
✨牛油果青醬帶子意粉✨ $148
✨香蒜蟹肉意粉✨ $148
是日餐湯:
✨鮮野菌忌廉湯✨ $58@1
忌廉湯質感濃稠夠杰身,每一啖都充斥住滿滿嘅野菌香👍🏻
✨🍊Orange Coffee✨ $58
-杯過可以品嚐到三種口味嘅橙啡顏色對比好鮮明,面層咖啡、下層鮮榨橙汁;
頭啖先品嚐面層咖啡既原味道,再用飲管直達底層感受鮮榨橙汁既真材實料;最後將兩者撈勻嚟飲,配搭特別、風味獨突,意想不到既好味道👅
✨Chocolate (Iced)✨ $52
濃郁醇厚嘅朱古力同絲滑嘅牛奶徹底融合,唔苦唔稀唔太甜,真係令人抗拒不了😝
✨Chocolate Truffle Cake✨ $68
味道香濃,入口即溶,食完之後個心都甜晒😍
除咗以上咁多元化嘅活動之外,餐廳仲成日支持好多唔同既義賣活動,繼早前寄賣完扶康會「康姨餅房」既曲奇餅之後,而家就義賣 「聖基道兒童院」既愛心朱古力,希望帶出愛、平和包容既理念,為社會出-份力,可見老闆真係對呢個社會好有愛🤜🏻夠哂warm🫶
得閒真係要多d過嚟支持吓🤟🏻
🌡️度