2010-08-31 1048 瀏覽
之前有朋友係度包場,覺得幾好,今次特別來試試晚飯如何。個晚客人唔多,得幾檯都唔夠十個人。最特別係有人唱歌,唱的係經典中英文歌,唔會太大聲,夠晒浪漫啦,的人都好靜咁食飯。而家一般餐廳都好嘈,可以靜靜地食餐飯都係一種好享受。兩個人各點左個中式套餐(西式套餐係焗飯意粉類太普通啦)一個三杯雞同埋個咕嚕班球,連湯連飲品,飲品有花茶同一般啡茶個類,我地叫左兩種唔同花茶,每種用個壺載住重可以加水,幾得意。湯只有中湯沒選擇,兩碟小菜份量都夠,味道都算ok,樓上cafe不會有太高要求。服務人員唔多,不過服務態度幾好,起碼唔會見到成班伙記係度吹水。埋單每位連加一唔使一百蚊,本來都幾貴,不過有歌星唱歌,有咁靜局環境,咁就唔算貴啦,太平就會變雜左,都係咁樣好。只係生意咁淡靜好難賺錢,朋友話依度成日都包場,所以影響左平時生意,佢黎幫襯要先訂位,如果唔係就分分鐘撞正包場。真係另類地方。
2010-08-30