2021-04-12 4683 瀏覽
已經好耐冇食過食物嘅原味了,依家好多餐廳為咗創新、突出菜式都搞好多花臣,漸漸地,我都差不多忘記了食物嘅原味是怎樣了....一個很好嘅體驗,我諗如果唔係因為疫情我諗我一世都唔會養成行山嘅習慣,然後食到呢一間家鄉菜,用最新鮮嘅材料簡單嘅調味,原來已經好好食簡單一個清蒸白切雞加上自家製薑蓉已經很好味,隻雞完全冇肥膏可以連皮吃,很有雞味不得不提呢個珍珠蚌,就咁清蒸什麼調味都唔使落,完全冇沙 淡淡的海水味,一試難忘,必食推介👍🏻👍🏻👍🏻呢個蠔餅都做得超好食😋,d蠔全部都好肥美大大粒🦪,同個蛋係完美嘅配搭,同出面潮州菜嘅豪餅都好多炸粉同埋好油天淵之別呢個清炒苦瓜好食到癲,我本身唔係一個鍾意食苦瓜嘅人,呢個苦瓜我試咗一啖之後成碟自己食晒🤤,個苦瓜真係好新鮮,佢唔會炒到好林,只係加咗少少調味料清炒已經可以咁好食,唔知佢點做到🤤👍🏻👍🏻👍🏻呢個水蟹唔一定有,係老闆私火自己收埋俾我哋食的😋松記只開公眾假期,強烈建議大家去之前打電話去留定餸(其實我唔知道可唔可以打電話去留,我哋可以留係因為我哋有朋友係佢嘅熟客),我當日去係復活節假期,客人超多,我2點左右去到,去到大概等咗20分鐘先有位,不過我哋有預先打電話
用最新鮮嘅材料簡單嘅調味,原來已經好好食

呢個水蟹唔一定有,係老闆私火自己收埋俾我哋食的😋

松記只開公眾假期,強烈建議大家去之前打電話去留定餸(其實我唔知道可唔可以打電話去留,我哋可以留係因為我哋有朋友係佢嘅熟客),我當日去係復活節假期,客人超多,我2點左右去到,去到大概等咗20分鐘先有位,不過我哋有預先打電話去留餸,如果唔係我聽到隔離枱好多餸都冇晒了
2021-04-03
20 分鐘 (堂食)
  • 清炒苦瓜
  • 珍珠蚌