2022-05-07
最近經常經過呢間新開cafe 終於有時間一試下午2點半到 不用等位 但內裡都比較滿座 可能大家都被門外的文青裝修吸引左入黎~傅統卡邦尼意大利粉 $118意粉麵質偏硬身 味道算係重口味 加上有煙肉 會比較鹹少少 賣相挺好 美中不足係懷疑有啲蛋粒(?過熟) 同埋洋蔥粒比較少 整個意粉份量足夠菠菜雞肉意大利飯 $138望落全綠 都幾特別 亦見到有菠菜葉一齊煮👍🏻 意大利飯既質感合乎正宗意大利飯飯質 不會太林 味道適中 不太咸 雞肉份量略嫌太少 整個意大利飯既份量偏少 覺得不足一人份 份量與價格不成比例 性價比不高 但可嘗試Jello Coffee Nutty $55似dirty既整法 鮮奶底 咖啡係面 入面會有一舊coffee jelly 豆味感覺似深焙 價錢合理芭樂烏龍蘇打 $45芭樂香味好足夠 幾好飲岩哂唔飲咖啡既人可能係新開 店員落單有啲心不在焉 野飲係食哂啲野威先上 有啲漏單既feel 總括係環境靚 坐得舒服 野食味道正常 份量偏少 但價錢偏貴 性價比低 如果野食價錢係包野飲都略嫌比同區cafe貴 只限堂食打一兩次卡算題外話 之前買過一次flat white外賣 其實咖啡價錢係合理
傅統卡邦尼意大利粉 $118
菠菜雞肉意大利飯 $138
Jello Coffee Nutty $55
芭樂烏龍蘇打 $45
芭樂香味好足夠 幾好飲岩哂唔飲咖啡既人
題外話 之前買過一次flat white外賣 其實咖啡價錢係合理 但外賣既杯係細啲 可能係因為個杯有設計過啦 咖啡味道係不錯既 外賣呢次既flat white比起堂食既jello coffee 味道有少少不同 係比較岩我口味的