2018-06-15 482 瀏覽
今日與女朋友去到旺食飯,由於時間都比較晚,所以決定食冇咁heavy既選擇,黎到食十三姨叫左兩碗麵同兩個串燒~首先黎既係女朋友叫既手撕雞四蔬~ 黎到大家麵見係有啲寡,因為本身手撕雞都好脆,加埋四蔬感覺好似飲湯咁~湯底算清淡型,有附上檸檬比你去增加風味同層次,但未到好驚嘆既味道。之後係我個十三飛,打牌叫十三飛就最開心,所以呢到既十三飛有肥牛同牛腩,一次過滿足你想食牛既需要。可惜係牛腩比較瘦所以好乾柴既感覺,另外肥牛質素幾好,米粉同粉絲兩溝口感唔錯但都係好清既湯底,可能我比較重口味所以唔太岩食~最後仲有兩串串燒,燒雞腿肉同豬頸肉,size細細粒,好似台灣骰子牛咁,火喉唔錯,充滿肉汁,味道都有香料味但唔會好咸,不過由於太細粒所以食完都唔夠喉,另外辣道有選擇,不過種類較少,始終唔係主打野總結黎講食物都叫合格,其中我覺得串燒反而係最好食,檸檬汁同青檸汁有提味既作用但本身湯底清淡。服務態度唔錯~

手撕雞四蔬

十三飛