餐廳: 士林台灣麵
資訊:

2023-07-14 439 瀏覽
朋友講過幾次想去士林食,咁就晚市試下佢啦。晚市六點半七點,直入唔洗排隊。兩個女仔叫咗一個香酥雞扒飯,一個小食豬手,一個滷水拼盤,兩杯百香果綠茶。雞扒都大塊嘅,有醃過,炸得香口幾好食。豬手五六十蚊得三件,味道一般,墊底嘅菜就有好多,感覺有少少唔抵食。滷水拼盤有雞翼,半隻蛋,豆腐,鴨舌,豬耳,雞腎,老實講味道一般,朋友覺得頗咸,六十幾蚊呢款可食可唔食。百香果綠茶都係正常表現,跟飯叫可以優惠價12蚊杯,不過不失。朋友話呢到出名食牛肉麵,我地偏偏就係無叫牛...唔緊要啦...
朋友講過幾次想去士林食,咁就晚市試下佢啦。

晚市六點半七點,直入唔洗排隊。

雞扒都大塊嘅,有醃過,炸得香口幾好食。

朋友話呢到出名食牛肉麵,我地偏偏就係無叫牛...
唔緊要啦...

香酥雞扒滷肉飯