2018-10-14 482 瀏覽
之前去另一間差唔多名嘅放題朋友唔小心去錯呢度繼而發現呢間都食得過,所以搵日3條友展開搵食之旅.夠鐘就會好似開閘咁全人類入場~D卡位都幾寬闊~~~menu超多選擇,睇曬都要D時間出面都有D menu外嘅小食 前菜 同埋沙律不過我覺得除左沙律菜之外,其他小食還好,如果唔係超級喜歡吃可以不了仲有N款飲品雪糕都分自己整同現成,選擇困難ar~~~~一開波當然要食D輕量少少的小食同刺身,強烈推介粟米,好甜好香牛油味!貝類刺身彈牙,帶子都夠厚而且好滑我覺得呢度最出色係壽司,選擇多而且好多都好有特色芒果沙律大蝦其實幾清新,不過隻蝦欠缺生命力,如果唔係太肚餓可以不吃三文魚系列可以話係超水準之作,如果你係蔥嘅朋友就恭喜你啦,因為好多壽司都有呢個食材,三文魚油脂均勻咬落去口感好足極尚三文魚腩京蔥煙三文魚醬燒三文魚腩香蔥拖羅蓉軍艦醬燒皇帝蟹棒蟹棒大條又多汁,咬落唔會一秒散開,我欣賞佢連舊飯都燒過下,roasting感覺令壽司更容易入口蒜香牛油燒牛肉呢舊其實唔難食,不過牛油牛肉再加飯,就算牛肉幾林幾有肉汁都太heavy了卷物類係唔錯又精緻,三款都好高質,清新+口感+果腹感並存,但我自己偏向軟殼蟹卷,因為脆D口感

出面都有D menu外嘅小食 前菜 同埋沙律

仲有N款飲品

雪糕都分自己整同現成,選擇困難ar~~~~

沙律
胡麻豆腐

貝類刺身彈牙,帶子都夠厚而且好滑

我覺得呢度最出色係壽司,選擇多而且好多都好有特色

芒果沙律大蝦
其實幾清新,不過隻蝦欠缺生命力,如果唔係太肚餓可以不吃
芒果沙律大蝦

極尚三文魚腩
京蔥煙三文魚
醬燒三文魚腩

醬燒皇帝蟹棒
醬燒皇帝蟹棒 蒜香牛油燒牛肉

蒜香牛油燒牛肉

卷物類係唔錯又精緻,三款都好高質,清新+口感+果腹感並存,但我自己偏向軟殼蟹卷,因為脆D口感多元化D
極尚花之戀 牛油果軟殼蟹卷 炙燒芝士三文魚卷
極尚花之戀 牛油果軟殼蟹卷 炙燒芝士三文魚卷

炸物我會推薦雞翼同紫心香芋丸~~
芝麻雞翼
芝麻味超重,外層炸到好脆,,雞翼D肉唔會好乾
紫心香芋丸 芝麻雞翼

七味燒雞翼
同芝麻雞翼比佢就弱左D 調味料味道太重

馬拉盞炒番薯苗
無諗過自己會響度食呢D野,不過我想講佢又出奇地好食,睇落好似好有其實係鑊氣,有少少蒜頭還不錯,闢去蔬菜草青味~~

蒜香汁炒牛柳粒
賣相好似無o羊特別,最特別其實係個醬汁!非常惹味帶微甜,可以降低牛柳粒嘅油膩感,牛流粒好有咬口但唔難o趙,連隔離舊椒都好食呀!

蒲燒鰻魚
呢個係另一個必點菜式 鰻魚燒到色澤鮮艷,醬汁完美掛在鰻魚上,裡面D肉依然嫩滑但又好入味,外層仲有少少脆添!
蒲燒鰻魚

甜品方面我覺得專心食雪糕會比較好,因為D甜品唔算特別出色,馬卡龍太甜又似藥水,不過tiramisu 都可以接受,芝士餅s最好唔好食啦....
紫心香芋丸 芝麻雞翼