2018-09-15
今日無飯開,帶左兩老黎試呢間灣仔冰室。環境幾乾淨闊落,牆身仲有好多灣仔既街景做主題。✨呢度有個好貼心既侍應姐姐,驚我地三個人如果叫餸食飯坐卡位會太迫,又話比我地聽邊度係風口位怕我地凍,值得一讚☺️✨其實我好想食呢個黑毛豬叉燒飯,不過病病地都係留番下次🤧。✨除左小菜,炒粉麵,居然仲有甜品喎。✨我地叫左三個小菜,價錢唔算貴,仲白包飯同例湯,個飯裝到滿一滿勁大碗。✨例湯: 呢個蓮藕湯超甜,應該係煲豬骨同無花果。真係好好飲又唔會太味精,可惜太細碗,真係好想再添多碗。✨薑蔥霸王雞($135/半隻): 呢個係店員推介既菜式,佢話第一次黎要試下😆。 望落真係幾睇得,我老豆飲完個湯見到碟雞同埋魚已經話掂啊,下次再黎食。 但我話:你食都未食喎。。。。。✨京蔥is my favor ~~都真係幾香,個雞幾滑幾入味都真係幾好食,不過d 皮就肥左dd~~✨時菜炒魚柳($88): 菜可以自己㨂,阿媽一㨂就㨂西蘭花,話貴d😂。 上到枱真係好大碟!魚柳係青衣魚柳,超厚肉仲煎香過,啱晒我呢d 食魚唔識lur 骨既人。✨除左西蘭花,同有草菇,韮王。清清地都唔錯,佢d 餸都唔算太油膩。✨糖醋排骨($78): 個汁甜甜酸酸好
環境幾乾淨闊落,牆身仲有好多灣仔既街景做主題。
✨其實我好想食呢個黑毛豬叉燒飯,不過病病地都係留番下次🤧。
✨除左小菜,炒粉麵,居然仲有甜品喎。
✨糖醋排骨($78): 個汁甜甜酸酸好開胃,排骨啖啖肉,個皮微微脆👍整體黎講幾抵食,埋單三百蚊,唔想煮飯都係個新選擇。