2019-11-27
松露一向都有種令人難以抗拒嘅魅力💃🏻今晚同朋友試左依間個名好有feel 嘅「松藝館」❣️由🥐餐包配黑醋加松露油到🍮甜品, 全部有松露🤤🤤🤤-✌🏻個叫左1️⃣個4-course tasting dinner menu, 另加1️⃣個pasta, 1️⃣個sides 同1️⃣個甜品share~~🥂-📝Tasting Dinner Menu 可以揀4-course 或者6-course🍽 我地就試左💁🏻♀️▫️北海道帶子〰️新鮮嫩滑, 突顯松露嘅香味😋▫️墨魚汁意大利飯🥄〰️有松露碎又有粒粒咸蛋黃, risotto無論味道定質感都恰到好處🙌🏻▫️澳洲M6和牛西冷牛排🥩 〰️又重牛味又香, 陣松露香係喺口腔慢慢滲出黎🤤▫️松露芝士球🧀 〰️造型擺碟勁得意, 嗰2粒蘑菇其實係蛋白脆餅, 出奇地重松露味🤩 松露芝士球就好creamy 好rich~~ 💯依個Tasting Dinner Menu 比你由前菜到主食到甜品, 一次過試晒松露嘅唔同變化☺️☺️☺️-🍝寛條麵.忌廉白酒汁.巴馬臣芝士.松露⚠️超推介⚠️ 手工寛條麵食落較厚實更有口感, 個sauce 配松露真係絕配, 好好味🥺🥺🥺-🥔焗千層薯餅.芝士松露千層薯餅本身味較淡, 特別在
今晚同朋友試左依間個名好有feel 嘅「松藝館」❣️
由🥐餐包配黑醋加松露油到🍮甜品, 全部有松露🤤🤤🤤
▫️北海道帶子〰️新鮮嫩滑, 突顯松露嘅香味😋
🍝寛條麵.忌廉白酒汁.巴馬臣芝士.松露
🥔焗千層薯餅.芝士松露
千層薯餅本身味較淡, 特別在表層微微燒過, 配埋個松露醬, 陣松露味直情係湧出黎😂
🥧流心朱古力撻.朱古力雪糕
又係⚠️超推介⚠️ 朱古力撻嘅曲奇皮好脆, 流心朱古力餡唔會死甜, 係真係食得出朱古力嘅濃香🍫🍫🍫