2018-08-18 201 瀏覽
約左朋友收工在荃灣食晚飯,因為無訂位,就在商場入面搵食。見到一排食店當中,呢間拉麵店有好多叮噹,幾得意,就入去試下。店內除左有好多叮噹公仔,重有幾多特色日式擺設,好有心思隻茶杯都好日式食麵加少少錢28蚊就可以有一份四隻既home made韭菜豬肉餃子,兩個人share 都夠食,餃子足料,味道岩岩好,而且煎得岩岩好朋友叫左個雜錦拉面,有蟹柳、义燒、豬軟骨同半隻蛋。佢話都唔錯,湯底味道岩岩好,麵不會太林太硬,义燒同豬軟骨都好夠味。而我呢個地獄拉麵呢,就有幾塊义燒,我覺得個辣度岩岩好,唔會太辣,少少辣,湯底都ok,麵都算彈牙炸豆腐比我地想像中大份,性價比高,而且味道不錯燒雞翼串賣相幾好,燒得好香,但如果鹹少少會更好整體黎講,餐廳環境不錯,食物都比想像中好,始終是價錢比較親民的日式餐廳,能有這樣的水準算不錯了

店內除左有好多叮噹公仔,重有幾多特色日式擺設,好有心思

隻茶杯都好日式

豬肉餃子

雜錦拉麵

地獄拉麵

炸豆腐

炸豆腐比我地想像中大份,性價比高,而且味道不錯

燒雞翼串

燒雞翼串賣相幾好,燒得好香,但如果鹹少少會更好

2018-08-15
豬肉餃子