2015-04-12
本身係抱住好大既期望去食架,因為之前屋企人去左呢度飲茶然後打包左啲返來比我食,果時啲野食雖然凍左但覺得好好味。我鐘意飲茶,多數假日活動其中一環節都會有飲茶,所以這天放假就同朋友去呢間飲茶了。之前都係飲開其他酒樓既。果然期待愈大失望愈大。失望既係連基本都做唔好,一係嚴重蒸過火了,一係就完全凍既,我地都等左一段時間先上枱,果時係下午茶時間根本都唔忙,見等咁耐仲以為樣樣都熱騰騰添,點知......上枱時好幾碟見到皮都蒸融化爛熟了,完全都夾唔到,散開晒唉,例如蝦餃,蝦團同餃皮係要分開夾同食,因為蒸爛了然後咸水角果啲就勁之厚皮,仲要冷凍既,真係好傷心,好好地一碟咸水角竟然難食到咁。唯一合格既,只有奶黃包。如果可以改進下啲食物熟成度,我諗呢間野都算好食既。食到一半 之後上既食物都無心機影唉
之前都係飲開其他酒樓既。
唯一合格既,只有奶黃包。
如果可以改進下啲食物熟成度,我諗呢間野都算好食既。
食到一半 之後上既食物都無心機影唉