2019-05-12 193 瀏覽
今日母親節,同屋企人一齊食個lunch,依間餐廳仲預約到,睇menu又覺得唔錯,所以就揀佢。去到見到有母親節menu,價錢唔同都預咗。點左2個母親節餐,另一個係正常menu餐點。同個女侍應落單,指住個正常menu講個食物嘅號碼,佢同我講:「你唔好同我講number,今日母親節啲餐亂晒,我搵唔到!」喂,小姐,我一定喺你間餐廳做,知道晒你啲內部運作啦!你有眼㗎係咪?指住咁你都識睇啦! 不過算,母親節係唔可以掃興。然後,嚟主菜都未嚟湯同麵包,要追先嚟;點左豬扒同牛扒,落錯單嚟晒2個都係牛扒;然後甜品一樣要追。我撇除要追先嚟嘢食,再撇除嗰個冇禮貌嘅侍應同佢落錯嘅單,其他工作人員係好,坐嘅環境係舒服嘅,只可惜第一印象已經差咗。所以,我唔會再幫襯,何況,青衣城咁多選擇,何需再搵氣嚟受?

所以,我唔會再幫襯,何況,青衣城咁多選擇,何需再搵氣嚟受?