2023-03-06
我地兩個人去食叫左set for2(➕另加主菜)❌不包在套餐內🍗香烤檸檬瑪利法國春雞(‼️純粹個人意見及立場‼️)好難食好腥臭同根本唔熟,跟住我哋問侍應,第一位過嚟話幫我地睇下 ,佢話幫我哋睇吓有冇膠質,雖然我地唔明佢講咩,但佢話正常嘅但如果嫌唔夠熟,可以叫入邊廚房整熟啲,跟住另一位唔知係廚師定侍應走過來問我哋,係咪對隻雞生熟度有問題,我哋話係,佢就同我哋解釋佢用低溫慢煮嘅方法,雞肉呈粉紅色,喺正常現象,佢問我哋意見,我哋答佢,我知你用低溫慢煮想保持雞肉鮮嫩,但不代表腥臭,佢哋話會改善就走咗(前菜)🥓芝士碎煙肉沙律🥗普通 冇汁偏乾煙肉粒偏細小 但好香煙熏味(餐湯)🍅蕃茄湯🥣普通 似茄膏加水 似食緊茄汁🤭(主菜)🥩美國特選牛柳配匈牙利鵝肝我哋叫5成熟 ,但都偏柴同乾,鵝肝偏嫩 ,內部偏粉紅,食落仍有內臟的腥臭味,配菜炸蕃薯條幾特別,其他配菜顏色配搭ok,但食落冇味,只供觀賞作用(意粉及意大利飯)🍝傳統卡邦尼意粉呢個份量好少,但成餐飯最好食,夠濃味,意粉軟硬適中,每一條意粉都掛滿汁,但份量好少,兩個人分平時飲碗嘅size(甜品)意大利芝士蛋糕配曲奇雪糕普通
(➕另加主菜)❌不包在套餐內
🍗香烤檸檬瑪利法國春雞
(‼️純粹個人意見及立場‼️)
香烤檸檬瑪利法國春雞
香烤檸檬瑪利法國春雞