2024-05-26
忌廉汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作闊麵😔第一啖個忌廉汁都算幾香,闊麵都有口感不硬而掛到汁,不過keep住食會覺得個汁會續漸濃味。感覺好似有加蛋係入面,對我而言好似有種腥腥地嘅感覺,個人感覺不能客觀睇🤔🤔🥹。 不過個鳳尾虎就好鹹,看到表面佢哋用大量香料落蝦到,不過就食唔到香料味,只係食到鹹味。唔個種食鹽感,而係簡淨你食到係好鹹,即使用啲汁想蓋過都唔得。🫠🫠玄米茶好濃味嘅玄米茶,同個意粉唔係好夾。食意粉係會想清清個口,不過過濃茶味,令到每次飲完都只會留咗玄米茶個種苦澀味係口。🥲可以一試不過去過一次我就唔會再去PS 唔好只係睇相,因為個價值已調整咗,加咗價嘅情況每個都明。不過100幾食以上食物,個人而言,性價比都幾低下😂另外,唔關食物時,咁啱隔離枱坐咗3個年輕人講嘢都好大聲下,我由入坐聽佢哋講中學男女同學到大學,演唱會之類都聽晒。講真都幾煩,我已經戴耳機都仲可以聽到😂,可能佢哋係想分享俾我知啦🤷♀️唔係針對年輕人,而係想大家去食嘢見朋友,開心之餘都比少少尊重其他人🥹
玄米茶
可以一試不過去過一次我就唔會再去