2022-04-18 801 瀏覽
呢餐其實係年頭果時食⋯一開始就會上個Sour Dough Bread 同一籃麵包上枱⋯無幾耐就會上埋個French Toast,味道無咩特別。老實講,一望落去未食已經開始飽之後就係簡蛋料理,水準中規中矩。然後就係重頭戲啦蒸海鮮同smoked fish凍海鮮最好食同值得encore係龍蝦同鮑魚龍蝦鮮甜,鮑魚彈牙,海螺同帶子就老左少少,味道還好⋯ Smoked fish 就buffet level,唔會特別想再叫食到後期叫多round 龍蝦同鮑魚⋯鮑魚保持水準,但龍蝦食到有點腥,有點失望相比凍海鮮,煎既海鮮睇起上黎無咁吸引。 北寄貝好韌,蝦就一般。坦白講我其實都唔知呢d係咩魚,但食落幾嫩滑同香口。之後就上碗湯,我簡左龍蝦湯,味道係星級餐廳既LV。之後就係簡主菜,我簡左Pork Pluma 同加錢叫左beef wellington。Pork Pluma嫩多肉汁,唔錯。Beef wellington 焗得幾好,金黃色酥皮,肉仲係粉嫩,但食落牛柳既味有點淡,整體還好。上完主菜仲有芝士(食唔落建議skip或者叫一人份試下算)最後就係Dessert Platter同 簡款ice cream/ sor
呢餐其實係年頭果時食

一開始就會上個Sour Dough Bread 同
老實講,一望落去未食已經開始飽

之後就係簡蛋料理,水準中規中矩。

然後就係重頭戲啦
蒸海鮮同smoked fish
凍海鮮最好食同值得encore係龍蝦同鮑魚

坦白講我其實都唔知呢d係咩魚,但食落幾嫩滑同香口。

之後就上碗湯,我簡左龍蝦湯,味道係星級餐廳既LV。

Pork Pluma嫩多肉汁,唔錯。

上完主菜仲有芝士(食唔落建議skip或者叫一人份試下算)

最後就係Dessert Platter同 簡款ice cream/ sorbet

Dessert Platter個人覺得最好食係粒朱古力
同埋叫左Lime & Lemon Sorbet,去一去膩。

整體黎講味道都算唔錯,選擇豐富。如果有返King crab就好了
比較失望既係encore既龍蝦

服務唔錯,一貫酒店水準。

題外話:餐廳會係前一個月既1號開放黎緊1個月既booking,臨近日子會收$300/head 既deposit (唔知有無改)
lift 可直上felix,不過架lift都幾暗,怕黑既要注意