2017-11-02 199 瀏覽
同朋友係荃灣行完街,就走圍搵野食,行經Chalet,門口放左架單車同郵筒,單車上有menu睇,睇下都覺得唔錯,就入左去食啦原來間餐廳好大,分左幾部分,侍應帶我地坐左張高枱,高枱望入去係另一部分,入面啲吊燈都幾特別我地坐呢個位後面塊牆係用磚一舊舊切既,牆身上仲有啲樹葉掛飾,幾特別叫左個set dinner,個湯幾好飲喎!入面有蟹肉粒,幾鮮甜,塊餅好脆,又香Appetizer係香煎帶子配紅花汁帶子煎得香口,肉質鮮甜,配埋紅花汁更能夠突出鮮味主菜揀左最貴既美國Prime西冷牛扒焗甜薯(8oz)($298)牛扒叫左七成熟,因為朋友唔係好食得生 牛扒肉質鮮嫩,肉汁都唔少,配埋個汁,味道剛好份量剛好,不會覺得太飽平時食西餐配既薯菜都係薯仔黎,但呢個餐廳好創新,用左紫薯做配菜打開紫薯,紫薯蓉幾香口,唔會好淋,面頭仲有啲芝士味既cream,幾特別另一個主菜散叫左個「北海道蟹肉意大利飯」($198)意大利飯飯身軟硬適中,蟹肉粒都有唔少,味道都幾鮮甜,同個意大利飯好夾,個飯上面一條條食唔出係咩,但似炸過黎,好脆口野飲邊面揀左杯熱朱古力($38),朱古力偏甜,但個人比較鐘意淡口啲Set dinner有甜品送

Appetizer係香煎帶子配紅花汁

帶子煎得香口,肉質鮮甜,配埋紅花汁更能夠突出鮮味

香煎帶子紅花汁

牛扒叫左七成熟,因為朋友唔係好食得生

美國Prime  西冷牛扒配焗甜薯

牛扒肉質鮮嫩,肉汁都唔少,配埋個汁,味道剛好
份量剛好,不會覺得太飽

另一個主菜散叫左個「北海道蟹肉意大利飯」($198)

北海道蟹肉意大利飯

熱朱

Set dinner有甜品送,送左個牛奶味布甸配士多啤梨牆
布甸甜度適中,味道唔錯

2017-10-17
香煎帶子紅花汁