2011-07-12 91 瀏覽
愛好意大利菜嘅我最近發現屯門黃金海岸開左間新野,於是上個週末就決定去一試。餐廳有indoor同outdoor選擇,最近日日閒閒地32,33度嘅天氣,梗係坐indoor啦, 夜晚7點半左右未見人多,等左5分鐘左右就有位,好彩早左少少,之後好多人walk-in無要坐outdoor~餐廳其實裝修簡單, 牆身貼滿餐廳推介菜實物照,對擁有選擇恐懼嘅我望住咁多choice嘅menu,真係最好不過,抬頭一望就可以落order~~~Appetizer整左個煙三文魚沙律,大大塊煙三文魚沙律絕不欺場,沙律嘅菜亦見新鮮,攪拌嘅沙律醬亦十分好味,份量亦足夠二人,係一個好成功嘅既胃菜~主菜一叫左個恐龍骨(Dinosaur Ribs),見到張相忍唔住唔叫佢,本身已經鐘意食Ribs嘅我,見到個名咁勁叫恐龍骨,真係帖叫不可~只係叫左半份已經好多,我知道點恐叫恐龍骨,因為佢比一般我地食嘅Ribs長同大份,D肉好(林)亦好有味,唔會好似其他D ribs切都有排切,用刀輕輕一篤D肉就同骨分開,非常方便易食~主菜二當然要叫Pizza啦,意大利菜點能夠少左pizza呢, 水吧已經見到大大個焗爐,即叫即整,哩度pizza有細,中

煙三文魚沙律
恐龍骨
海鮮pizza
主菜二當然要叫Pizza啦,意大利菜點能夠少左pizza呢, 水吧已經見到大大個焗爐,即叫即整,哩度pizza有細,中,大分,厚批薄批,非常咁貼心,二人叫細份量剛剛好~~~叫左個最普通嘅意式海鮮pizza厚批,不過可惜掛住食個Ribs,個pizza凍左,D cheese亦凝固左,唔夠(漏),但個芝士夠多,係好味嘅芝士,海鮮亦灑滿,夠哂料,批底要夠脆,就算凍左都唔會覺得厚,相信如果熱食會非常之咁正~~~
鱷魚啤
餐廳啤酒正做緊promote,$10一支,鱷魚啤from Sweden, 平平地,濕濕喉,又可以試下其他國家啤酒,都唔錯丫,味道較為濃,比較適合男仔飲~~~~$10抵飲啦~~~~

哩間餐廳可以encore, 假日可以離開市區,靜靜地嚟到黃金海岸食下飯,吹吹海風,都唔錯~~~下次要試pasta同risotto~~~~
5 分鐘 (堂食)
煙三文魚沙律
鱷魚啤