2018-01-15
喜歡吃酸辣麵的我,有次經過九江街買完雞蛋仔,聞到陣陣開胃的酸辣味,就被吸引左去揾究竟味從哪裡來,最後發現左呢間個名好得意既餐廳叫北料南麵!一直都將餐廳的名字記住,直到早幾天,午餐同同事去開呢邊,就建議不如去食下。去到的時間,鋪頭剛開門,待應姐姐非常忙碌,都等了一段時間先有得落單,選擇眾多,除左麵之外都有飯供應!我同同事都不約而同點左招牌麻辣牛腩麵,仲有一份蒜泥白肉share, 可能剛開門的關係,上麵的時間稍嫌長了一點,麵嚟到記的撈起,麻辣味滿滿的從碗中跑出來,牛腩煮的淋同入味,麻辣湯底令人開胃!麵都煙韌彈牙,整體來說不錯!只時份量建議再多少少就更好!麻辣係真材實料,食到我額頭冒汗!蒜泥白肉係手工式,份量不多食刀工為主,每片白肉都夾了片青瓜,基本上2人share ,每人都係食得幾片!味道就無咩特別!