2017-07-07 3121 瀏覽
其實我就覺得唔算太山ka la嘅 (近我以前翻學個巴士站所以都熟路) 😂 不過真係少人會經過個到。雖然係cafe不過裝修都貫徹fusion精神,有埋舊式霓虹燈牌,好有老香港格局呢~ 夜晚仲有shisha添 💨今次晏晝來,點左個西冷lunch set試下。餐湯竟然係洋葱湯LOL 一啲都唔hea, 好濃好鮮甜嘅洋葱味,底下仲有芝士。雖則冇加埋麵包入去焗,不過跟餐如此質素已滿足👌🏻香烤燒澳洲草飼西冷配紅酒汁🐮牛扒點左medium, 不過似係三至五成之間。肉質柔腍,肉汁都幾豐富,不過某啲位有筋。🍟仲加左$20點左truffle fries, 用上steak cut嘅做法,有點過淋。唔使點醬都夠鹹,而且個醬係帶酸嘅沙律醬咁,冇乜松露味。-🍝老干媽牛柳粒炒意粉見到個名咁得意好似茶記咁就試下,又幾有驚喜!其實係用豆豉、蒜片、洋䓤同五香肉丁啲紅油,加埋一口牛柳粒炒起。食落幾有鑊氣但又唔太多油,麵條乾身彈牙,惹味又帶辣勁,好過癮。牛柳粒足料又唔鞋。幾好食🤤🤤🤤-☕️加埋杯Mocha / iced latte就perfect池❤️

今次晏晝來,點左個西冷lunch set試下。

香烤燒澳洲草飼西冷配紅酒汁

🍝老干媽牛柳粒炒意粉