2023-06-21 313 瀏覽
約左幾位朋友一齊食飯打邊爐, 原本諗住叫返最普通既湯底, 但侍應員介紹左個湯底比我地呢班唔係成日有湯水到肚既年青人, 咁就可以一邊飲湯一邊打邊爐.呢個五指毛桃椰青雞煲, 當佢一滾起, 就已經傳來陣陣椰子香味, 唔打邊爐都要即刻試返幾碗原味雞湯先. 清湯雞味配上椰青,入口醇和,而且香味濃郁,嫩滑的雞肉配上椰青既肉,好特別,好適合夏天食, 感覺無咁飽濟.食完原味既湯底之後就開始打邊爐, 要左細份本地手切肥牛, 牛肉鮮味有水準.黑牛柏葉爽口兼且濃郁牛味, 牛胸爽肉用湯底好快灼熟之後,肉質特別爽脆, 而且唔肥膩,口感好特別.另外仲有手打魚滑, 爽口夠彈牙, 最後配上油麥菜,再加幾支啤酒,我地幾個已經好滿足. 呢個清淡既雞湯,唔肥膩又滋潤,真係令人回味, 下次會再黎.

黑牛柏葉爽口兼且濃郁牛味,

呢個清淡既雞湯,唔肥膩又滋潤,真係令人回味, 下次會再黎.