2019-03-20
發生了不開心的事情之後,剛巧朋友臨時約食飯,兩人浪蕩於旺角卻不知道該吃什麼好,於是我便提議吃這間一直很想試的店來慰藉心靈去到攞飛時見前面仲有成三十張檯都已經打定輸數,心諗應該等不到了,再加上當時已經十分肚餓但不知那裡來的堅持還是等下去,幸好有堅持,等了大概半個多小時已經有位置,可能是很多人攞完飛之後又走了我o地前一檯入去剛剛好可以坐到卡位,我便知道我們要在拍埋既四人檯坐一邊了,因為實在同隔離坐得太近...如果一個唔覺意遇上一D講o野較大聲既客人..咁果餐飯都真心難捱啦..好不幸..我又遇上呢類客人算啦,食好東西先係我o地最主要既目的一坐低同朋友都目標清晰,我o地揀o左特選手握壽司盛合,因為o係日本都曾經食過美登利,知道佢D set係平靚正,所以o係香港都要叫番set先...同埋目測佢單點既壽司都比較貴,所以我o地ORDER o左兩set特選手握壽司盛合果然係無令我o地失望,壽司好高質,真心每一件都好好味,而且食得出食材好新鮮,朋友仲特別稱讚佢既饅魚,因為連D細骨都幫客人挑埋出黎,好細心!!!而且上檯之前待應有特別提醒我們先食手卷,唔係紫菜會淋招牌蟹肉蟹膏沙律真係不得之了,食第一啖既時候
特選手握壽司盛合
而且上檯之前待應有特別提醒我們先食手卷,唔係紫菜會淋
店子招牌蟹肉蟹膏沙律
招牌蟹肉蟹膏沙律真係不得之了,食第一啖既時候,我同朋友同時露出終極幸福既表情,口中同時夾雜住蟹肉同蟹膏既感覺實在係太幸福了
我o地誇張到連塊生菜都KO埋,呢個係必點ga!!大家一家要叫阿!!
題外話/補充資料:
朋友對呢餐感到好滿意,用餐完畢後更即時加入成為會員並即時享用9折
另外亦需稱讚店員的服務態度,朋友多次問店員關於入會的事項,店員亦耐心解答
而我這位吃貨於用餐後所有不開心亦一掃而空!吃貨誠意推介阿!