2020-10-06 47 瀏覽
落住大雨嘅一個晚上,買唔到餸,唯有快趣買個外賣返屋企食,食完繼續OT.........特色椰香海南雞飯 ($79  湯+$18)的確雞肉肥瘦適中,完全冇半點肥膏,啱晒我呢啲扮健康嘅人。而且個醬汁真係好好味,因為佢唔算鹹,但充滿蒜香,每一口都有蒜茸嘅咬口感,而且食完之後啲蒜香真係成晚都唔散,呢種感覺真係好!!!至於飯,我係唔鍾意食軟飯,而呢個飯嘅口感係偏硬,所以好啱我,椰香都足夠,但我對於椰香嘅接受能力非常高,所以再重手啲,我都可以㗎!再連埋個湯,唔鹹而且唔油喎!滷水雞腎 (+$18)以前對雞腎嘅感覺係好韌,好難咬開。但竟然呢個雞腎令我完全改觀,非常入味,薄薄哋一片,非常易咬開,就算冇牙嘅老人家都食到!一路睇電視一路食,真係當佢薯片咁瞬間就食晒香辣口水雞飯 ($76)落單時請店員將辣醬另上,萬一食唔晒都可以留返聽晚繼續食~ 點知食幾啖已經辣到要放棄,實在太足料喇,自問好食得辣嘅應該要食。真係後悔落單嗰陣唔叫多個海南雞飯,咁咪可以多一碟蒜汁囉~!

特色椰香海南雞飯 ($79  湯+$18)
特色椰香海南雞飯

滷水雞腎 (+$18)
滷水雞腎

香辣口水雞飯 ($76)
香辣口水雞飯
外賣自取