2011-05-01 28 瀏覽
聽媽媽介紹元朗有間Oliva 的白汁意大利粉好好味, 所以去試下...環境:離遠已經見到好大個招牌, 落地玻璃, 好新裝修。入到去嘅佈置都ok, 牆上掛滿照片, 不過, 有d 相都幾唔關事, 笑咗! 服務:唔知係咪因為我地去時已經5:00pm , 落場時間呢?! 冇咩人serve 咁, 個意粉仲等咗30mins 有多至整好。點菜:因為去到時5pm, 冇tea set, 又冇dinner set 叫住, 只可望menu 叫嘞...- 麵包及黑醋:一坐低, 就會自動送上, 不過, 碟黑醋賣相需改善呀~! 一上枱, 我仲以為係人地食完油菜嘅得番d鼓油嘅碟呀~! d 包都好似隔夜咁, 又un 又難咬! - 菠菜忌廉湯 及 雜菜湯:菠菜湯幾creamy幾好味, 但雜菜湯太淡冇料, 渣咗d! - 煙三文魚柚子沙拉:$4x, 煙三文魚切得太碎濕濕, 好難差住食。柚子幾甜好味, 反而個沙拉醋勁酸, 搶晒味, 太OVER!!- 煙肉香草忌廉芝士意粉:$5x, 媽媽好介紹, 真是好好味!! sauce 夠creamy, 好香cheese, 配埋bacon 好香, 意粉夠滑, 軟硬適中。好食到要打包, 正!

點菜:

- 菠菜忌廉湯雜菜湯:菠菜湯幾creamy幾好味, 但雜菜湯太淡冇料, 渣咗d!
- 煙肉香草忌廉芝士意粉:$5x, 媽媽好介紹, 真是好好味!! sauce 夠creamy, 好香cheese, 配埋bacon 好香, 意粉夠滑, 軟硬適中。好食到要打包, 正!!
- 肉醬寬條麵:$6x, 味道唔夠, 比大家樂差。
真是奇怪的一間餐廳, 又會一個意粉好好味, 一個唔夠味嘅?! 真是要改善下咯~!
2011-04-25
  • 煙肉香草忌廉芝士意粉