2017-04-10 1173 瀏覽
放假行山日,LUNCH要食飽D先得,荃灣真係好多野食,睇到眼花撩亂🤔係心思思既時候,見到呢間食店有人排隊,門面又有D報章就決定揀佢啦😆兩個人好快有位,安排左坐卡位呢度燈光偏暗,營造個好柔和好RELEX既環境LUNCH SET有好多選擇,真係好多個都想試,見到隔離枱食鐵板都只不係過$5X,仲要係熱辣辣鐵板,SASA聲!!😱但因為行山,唔可以食太油膩既野餐湯-羅宋湯呢度既湯真係好健康,平時果D唔多唔少都會有D油浮面,但呢個係完全無!!不過 越唔健康越好味 呢個湯酸左D、鹽又少左D、辣味又無Not my cup of tea😵餐包-牛油法包多士法包多士烘得非常脆,唰唰聲。雖然牛油只係薄薄一層,但已經好夠鹹香😋忌廉汁波菜焗龍利魚柳意粉 $49小插曲,職員可能落錯單,黎左個普通忌廉龍利柳意粉。送上枱同相片有出入,感覺頽好多😖但我係個芝士怪加焗魔,呢個又無芝士又唔係焗既野,我又點會收貨。結果等多兩個字先黎到個意粉,頸都長埋😨忌廉汁好結身且多,每條意粉都可以掛到汁😍波菜新鮮,好綠且焗完都仍然保存到菜既爽口感龍利魚柳有兩大件,煎到少少焦,好味意粉又彈牙,整體唔錯大壹冰室雜錦肉扒配黑椒汁 (紅米飯) $
係心思思既時候,見到呢間食店有人排隊,門面又有D報章
就決定揀佢啦😆
兩個人好快有位,安排左坐卡位
呢度燈光偏暗,營造個好柔和好RELEX既環境
但因為行山,唔可以食太油膩既野

餐湯-羅宋湯
餐湯 餐包
不過 越唔健康越好味 呢個湯酸左D、鹽又少左D、辣味又無
Not my cup of tea😵

餐包-牛油法包多士

忌廉汁波菜焗龍利魚柳意粉 $49
忌廉汁波菜焗龍利魚柳意粉
結果等多兩個字先黎到個意粉,頸都長埋😨

忌廉汁好結身且多,每條意粉都可以掛到汁😍
波菜新鮮,好綠且焗完都仍然保存到菜既爽口感
龍利魚柳有兩大件,煎到少少焦,好味
意粉又彈牙,整體唔錯

大壹冰室雜錦肉扒配黑椒汁 (紅米飯) $59
呢度食物既賣相都好靚,個飯”級”得好靚仔,肉類分量又多,令人食慾大增!!
雜肉扒係雞扒、豬扒同德國腸
雞扒醃得好味;豬扒味道唔錯,但肉質十分奇怪,好粉既豬扒....

德國腸正常,有少少辣,唔知係D黑椒汁整辣左佢定係本身就辣,但總之辣辣地幾好食
大壹冰室雜錦扒配黑椒汁紅米飯
下次有時間一定會再黎,除左因為食物價錢貼地之外,服務都唔錯。不過要小心點食物,下次應該唔會敢叫豬扒既野
2017-04-09
忌廉汁波菜焗龍利魚柳意粉