2021-02-03 108 瀏覽
見到openrice 做緊定坐有半價promotion ,又幾好彩比我book 到這個優惠,我家老闆係牛魔王,點可以放過咁好嘅機會。早左少少到,佢地都好好,照返我book位嘅時間計90分鐘,有半價當然可以食貴少少啦!今日我地就揀咗$488 果款(任食美國安格斯牛、澳洲M5和牛、日山和牛同雞肉和豬柳)落完order 就馬上送上沙律,龍蝦🦞湯,日山和牛(有汁同無汁各一碟)豬、雞肉,海鮮同蔬菜盤,之後再送上迷你和牛漢堡,頭輪全部自己送上,其後想再encore 就要同職員講!先飲龍蝦湯,職員話龍蝦湯好好味要趁熱快啲飲,確實真係好好飲再試日山和牛,和牛總算軟滑,但未至於入口即溶嗰款(可能唔係A5嘅關係😅)整體賣相,肉質唔錯雞肉個口感有點似「塚田農場」嘅雞肉,彈口唔會林啤啤,對比之下豬肉就普通左啲。海鮮拼盤有🦐、🐟柳同帶子,蝦好爽身,帶子好鮮甜,但魚柳就好嚡熠熠!一口和牛漢堡,肉有肉汁,細細個唔駛食到飽晒,還掂唔夠可以再叫蔬菜盤入邊嘅粟米筍係最好食嘅,所以我哋叫完一次又一次之後我地仲試左好多款小食,吉列蝦、和牛春卷、牛肉他他壽司、吉列蠔、芝士年糕、芥末秋葵、芝士甜蛋、冷素麵同溫泉蛋吉列食品就麻麻,

先飲龍蝦湯,職員話龍蝦湯好好味要趁熱快啲飲,確實真係好好飲

雞肉個口感有點似「塚田農場」嘅雞肉,彈口
唔會林啤啤,對比之下豬肉就普通左啲。
一口和牛漢堡
,肉有肉汁,細細個唔駛食到飽晒,還掂唔夠可以再叫

蔬菜盤入邊嘅粟米筍係最好食嘅,所以我哋叫完一次又一次

吉列食品就麻麻,好油,皮好厚,芥末秋葵、冷素麵係我地叫多過兩次嘅,其他食品都好食嘅!

我地中間都叫左一次澳洲M5和牛試一試。

但試完之後肉質同味道都係唔夠日山和牛好食,之後4轉都只點了和牛
食到尾聲我哋仲叫埋溫泉蛋用來點牛肉,即時將油膩感減低
兩個真係食到超級大滿足,去唔到日本,在港食下燒肉放題都係幾好嘅。
埋左單準備走人嘅時間,職員竟然送上甜品,奶茶味雪糕,嘩!個雪糕好好、好好味,最後我連老闆個半杯都食埋