2006-02-01 1 瀏覽
30/1(二) 8:30pm同男友入粉嶺行完大運及行晒成個新城市後,8:30同男友食晚飯,見周圍餐廳都要等位,系呢間有吉枱(露天位),於是決定試試!呢間餐廳開左2個月左右,全部都系新手,明明有好多吉枱,但一大群人要等d枱clean up晒先有得坐,一度令客人鼓譟!但receptionist十分照顧我地,安頓左我地先處理其他客人投訴.環境真系吾錯!燈光偏暗,有情調,枱與枱之間有一定距離,有點樹木襯托,感覺猶如置身外國.我地點左set dinner$98:cream mushroom soup,黑椒魔鬼魚跟薯菜,另叫左mussels with lemon butter sauce$43跟baguette,炒時蔬$14.cream mushroom soup---吾夠熱,用蘑菇打成茸,吾系canned soup,但吾夠香,如熱點會更好!mussels with lemon butter sauce---同樣吾夠熱!但個sauce十分抵讚!香而不膩,青口一般!baguette又系涷冰冰,焗都吾焗!黑椒魔鬼魚跟薯菜---魔鬼魚肉相當之滑!黑椒汁辣度適中,薯條偏粗,微脆,點tartar吾錯!炒時蔬
30/1(二) 8:30pm

炒時蔬---份量約有一小湯碗,炒勝瓜,蘿蔔粒及秀珍菇,清清地,不俗!

埋單$170,食物水準本身有質素,奈何溫度不夠熱,扣左吾少分!服務方面由於全部新手,咩都慢幾拍,但又睇得出佢地吾系敷衍你,所以決定過幾個月再黎!

recommended!!!