2024-01-02
香港終於都好凍,咁我既無限邊爐又繼續啦,今次黎呢間重慶邊爐夠曬正宗,一上到餐廳已經聞到全店都係正宗既麻辣鍋香味,節日開始大家都出黎食飯,今次我地等位都等左一段時間,唔想等既記得要book定位呀湯底呢度係每位客人計既,無論要唔要鴛鴦湯都係每位($38),佢地有個冬日特色既羊肉鍋,我地就試埋,每位加($20),麻辣湯就有果種好香既重慶辣油整既,羊肉湯就有少量羊腩,同埋唔會太羶既羊味呢度有樣好處,可以叫半份食物,而且半份都唔算少,抵食之餘又方便2位黎食,可以試多幾款食物現炸豆皮($38半份)呢個豆皮就好似響鈴咁,但係相對比響鈴要浸耐少少,索曬d湯味脆卜卜咁鮮拼九宮格($228)呢個係冬季限定既野黎,岩曬2個人叫,份量係2人既,食物總共有豬肉貢菜滑,豬手,鵝腸,金錢肚,鮮蝦滑釀竹笙,珊瑚蚌,麻辣牛肉絲,香菜牛肉滑,黑松露墨魚滑,夠曬豐富美國Prime牛小排($138半份)牛小排脂肪比例幾好,牛肉簿簿一片放落麻辣湯食夠曬好味潮汕手打牛筋丸($48一份)我本身好鐘意食潮汕牛丸,所以呢個叫夠一份,佢都冇令我失望,好有肉汁紐西蘭精品羊肉卷($58半份)羊肉卷加落羊肉湯度特別好食,羊味幾出白蘿蔔($18
現炸豆皮($38半份)
鮮拼九宮格($228)
美國Prime牛小排($138半份)
牛小排脂肪比例幾好,牛肉簿簿一片放落麻辣湯食夠曬好味
潮汕手打牛筋丸($48一份)
紐西蘭精品羊肉卷($58半份)
羊肉卷加落羊肉湯度特別好食,羊味幾出
白蘿蔔($18半份)
皇帝菜($28半份)
我出街食飯都會叫d菜,兩個人叫每樣半份岩岩好
紅糖爆漿糍粑($38半份)
呢個甜品通常就係呢d中國式餐廳都會有得叫,點佢d糖黎食,又有咬口,我自己幾鐘意食呢個甜品
呢間火鍋店夠曬正宗重慶風味,最抵讚就係佢可以叫半份食物而又夠多,又唔貴,個湯底就夠好味,打邊爐湯底好緊要架ma,麻辣湯同羊肉湯我都好滿意